97 - oji kelionės diena. Paskutinė diena Pnom Pene.

Tadas: Kadangi vakar lijo ir nebuvo galimybės apžiūrėti miesto lauke, nusprendėme pasilikti čia dar vieną dieną. Miestas turi didelių erdvių, didelių parkų ir turgaviečių. Be to planuojame pasižiūrėti į karaliaus rūmus - tai tikriausiai pagrindinis šio miesto pastatas. Visų pirma, nueiname iki centrinio turgaus, šalia jo yra viena iš miesto autobusų stočių, kurioje nusiperkame bilietus rytojaus kelionei iki Seam Reap miesto. Apžiūrime turgų, kuris pasirodė gana švarus palyginus , kas darosi už jo ribų. 
   Karaliaus rūmai atidaryti iš ryto iki 11 val ir nuo 14 iki 17 val. Bilietas kainuoja 6,5USD. Ryte nebespėjome, tai nuėjime po pietų. Jau aplink rūmus jaučiamos didelės erdvės, atrodo tiek daug tuščios vietos išlindus iš siaurų ir sausakimšų miesto gatvelių.


Vidinėje teritorijoje taip pat labai erdvu, o pastatai dideli ir griežtų formų, tačiau detalumo trūksta, priėjus arčiau jaučiasi pigumas. Kristinai tai iš karto krito į akį, ir tikrai Tailande matėm daug gražesnių pastatų. Nuvylė ir  išreklamuotoji sidabrinė pagoda su savo 5000 sidabrinių plytelių, kurių kiekviena sveria po 1 kg bei auksinę 90 kg Budos statula išdabinta 9584 deimantais. Jei nebūčiau apie tai žinojęs , tikriausiai net nebūčiau pastebėjęs. Tačiau patiko parkeliai, įkurti tarp pastatų, kur pamatėm gan įdomių augalų ir medžių. Pavyzdžiui , šis, iš kurio kamieno auga kažkokios gėlės. Budos skulptūrų, kaip buvo galima nuspėti, taip pat begalė.

Pastebėjom, kad kai kuriems turistams buvo įdomesnės beždžionės medžiuose nei patys rūmai. Vieną mes taip pat pavaišinom bananų traškučiais.
Daug ką galima pamatyti šioje vietoje - demonstruojamos visos karaliaus mados, sostai, net balnai, kurie dedami ant dramblio. 
   Išėjus iš karaliaus rūmų, galima dar praeiti per pora parkelių, bet ten labai jau komunizmu dvelkia su savo kareivių skulptūrom. Pasukome link pakrantės, kur platus pėsčiųjų takas veda palei Mekongo upę. Deja, tarp daugybės vėliavų savo neradome, bet nenuostabu, nes neradom žmonių, žinančių, kur yra mūsų garsioji Lietuva.
Maistas čia nėra labai skanus, tai nesigirsiu. Kiek valgėm, nesužavėjo, bet tikimės atrasti savo kavinukę. O pavalgyt čia galima už 3 - 4USD žmogui, jei valgai vietinį maistą. Vakarietiškas 6 - 8USD. Iš gatvės maistas atrodo pavojingas sveikatai, o kai kuriuos gėrimus siūlyčiau patikrint prieš perkant:)
   Beje, šiandien pakeitėm kambarį, palipėjom aukščiau ir gavom kambarį su langu ir net su didele terasa
Daugiau foto čia...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą