96-oji kelionės diena. Phnom Penh. Lyja, lyja kur dairais..

 Kristina: Norėčiau pasidalinti savo išgyvenimais Kambodžos sostinėje Phnom Penh'e. 
   Mūsų pirmasis rytas sostinėje prasideda su lietumi. Apniukęs dangus ir lietus visą dieną, be jokio pragiedrėjimo.
Nors viešbučio kambaryje lango neturime kaip nujausdama pasiimu skėtį ir keliaujame pusryčiauti. Nieko kitko daugiau ir nepriveiksi tokią lietingą dieną, geriausia išeitis - muziejai, nors planavome aplankyti karaliaus rūmus. Tekšt plekšt per balas ir pėdiname link nacionalinio muziejaus (5$), kuris randasi netoli mūsų viešbučio. 






Muziejus iš išorės gražus, bet viduje nieko ypatingo, pilna apdulkėjusių skulptūrų.. Labiausiai muziejuje mane sudomino sovietinių laikų filmas kaip vystėsi Kambodžos ekonomika šalyje. Taip sudomino, kad Tadas jau tripčiojo iš vienos vietos į kitą, kad greičiau eitume iš šito muziejaus, kad suspėtume aplankyti kitą liūdnai pagarsėjusį Tuol Sleng genocido muziejų.
   Nusigauname su tuk-tuku prie antrojo šios dienos muziejaus ir mokame už įėjimą 3$. Prie įėjimo jau lūkuriuoja žmonės tai be kojos ar be rankos prašantys išmaldos. Tai buvęs mokyklos pastatas, iš kurio 1975-1979 metais buvo padarytas lageris. Čia vyko masinės nekaltų žmonių žudynės ir jų kankinimas. Žudymas vyko ne tik lageriuose, bet ir visoje šayje. Manoma, kad buvo išžudyta 1,4 mln. žmonių. Tai labai jautri tema Kambodžos gyventojams. Muziejuje verčiau patariu pasirinkti gido paslaugas, nes mums vieniems vaikštinėti po teritoriją kai kur trūko informacijos.
   Šiai dienai pakako muziejų. Kitą dienos dalį pasirinkome praleisti prekybos centre, kad galėtume pasislėpti nuo lietaus. Beje prekybos centre atsiveria nebloga panorama į miesto centrą.
Nusprendėm apsilankyti kino teatre. Kaip buvau to pasiilgusi! Ir dar ne šiaip sau, o pasirinkome 3D filmą su efektais :) ir po visų dienos nuotykių paskanavome vietinio alaus.

Daugiau foto čia...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą