88-oji kelionės diena. Luang Prabang

Kristina: Dvi praleistos dienos šiame mieste ir mes jau turime savo nuomonę. Norėtume pasilikti čia dar ilgiau, bet turime keliauti toliau, nes atstumai Laose įveikiami lėtai. Tai kuo mane taip sužavėjo šis miestas ?
   Visų pirma Luang Prabang miestas yra Laoso šiaurėje kalnuotame regione. Pats miestas pastatytas ant pusiasalio, kuris buvo suformuotas Mekongo ir Nam Khan upių. Prancūzai Laose buvo įkūrę savo koloniją dėl to šis miestas turi išlaikęs dvi kultūras ir tradicijas. Unikali architektūra ir paveldas. Ne veltui miestas yra įtrauktas į Unesco paveldo sąrašą.
   Apsigyvenome pačiame centre. Centras - tai pagrindinė gatvė, kuri tęsiasi kelis kilometrus, o joje verda visas gyvenimas. Iškart pastebėjau, kad namai pastatyti prie gatvės yra europietiško stiliaus.
Nėra jokio negero kvapo gatvėse, švaru ir tvarkinga. Nutarėm aplankyti pagrindines miesto šventyklas. Viena iš jų yra ant kalvos nuo kurios atsiveria graži panorama. Šventykla kaip šventykla nieko įmantraus, buvo verta tik dėl gražaus vaizdo.
Pajudėjome link pagrindinės miesto šventyklos Wat Xiengthong, kurioje reikia už įėjimą sumokėti po 20.000 KIP. Tai visas kompleksas šventyklų, kurios tikrai įspūdingos, auksu išmargintos raštais iš tolo spindinčios mozaikos puošiančios sienas. Įdomu dar tai, kad nuo šios šventyklos pajuda vienuoliai rytais prašyti išmaldos.

   Užteko šventyklų turo ir ėjome link upės palydėti Saulę. Sutemus pasivaikščiojom po naktinį turgų, kuriame tiek visko, kad net visoje gatvėje eismas uždarytas būtent dėl prekiautojų. Labiausiai man akys raibo nuo ryškiausių raštų, kurių čia tiek buvo daug! Turgus tikrai buvo įdomus,net grįžome pavargę su skaudančiais kaklais. Kadangi prekiautojų palapinės nepritaikytos mūsų ūgiams, reikėjo vaikščioti palinkusiems, kad negautume su basliu per galvą.

Daugiau foto čia...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą