81-oji kelionės diena. Chiang Mai trečioji diena.


Tadas: Šiandiena Kristinai neleidau ilgiau pamiegoti. Prikėliau jau anksti ryte, kad per dieną daugiau ką pamatytume. Iškart prasitęsėm motorolerį ir savo apartamentus bei nuvykom papusryčiauti į tą pačią kavinukę, kur užsisakėme po didžiulę stiklinę sulčių ir vaisių salotas su dribsniais ir jogurtu. Vos suvalgėm, o sumokėjome tik 160 B už abu.
   Vykome į tą patį miestelį kaip vakar, kuris vadinasi Maerim. Ten turistams skirta gan nedidelė teritorija, kurioje gali pamatyti ir patirti daug atrakcijų.
Vakar spėjom tik tigrus pamatyti, o šiandiena planuojame pratęsti... Mus labai domino ilgakaklės merginos su žiedais ant kaklų ir kojų. Dėl to nuvykome į Baan Tong Luang. O ten pasirodo galima pamatyti ne tik šią, bet ir dar šešias senoviniu tradiciniu būdu gyvenančias bendruomenes. Aišku, visas kaimas padarytas vien tik turistams. Bet įėjus į vidų tikrai jaučiasi senovinė kultūra ir gali pasijusti nuvykęs tūkstantį metų atgal. Ten senoviniu būdu augina ir ryžius, ir vaisius, ir daržoves, o laukuose ganosi didžiuliai buliai ir karvės.

Žmonės gyvena senoviniuose namuose iš bambukų su stogais iš lapų. Ten galima įsigyti įvairių rankdarbių ypač populiarūs audiniai, kuriuos vietoje prie akių audžia.
 Daugiausiai šios bendruomenės atvykusios iš kitų šalių: Tibeto, Birmos, Mongolijos ir Kinijos. Labiausiai mus sudomino moterys su ilgais kaklais. Jos atrodė tikrai savotiškai, kad buvo nejauku prie jų prieiti. Atrodė kaip žmonės iš kito pasaulio, nors jų vyrai apsirengę šiuolaikiškai. Tačiau jos nėra verčiamos dėti žiedų ant kaklo, tai jos daro norėdamos pratęsti savo tradiciją.


    Kita stotelė yra visai šalia šio kaimelio – tai Mae Sa dramblių ferma. Ten užsisakėme pažiūrėti dramblių „grand show“. Išvydome daugybę žmonių atvykusių su turistiniais autobusais. O kur drambliai ? Staiga prieš mano akis turistai padaro platų kelią, negi čia man ? Bet atsisukęs pamatau didžiulį dramblį einantį man už nugaros. Jie vaikšto taip tyliai, kad nieko neina girdėti. Po to išvystame visą būrį dramblių pasiruošusių programai.
Prieš tai jie dar spėjo paglamonėti Kristiną ir sušokti kepurinę su ja. O mane dramblys net pabučiavo (įsisiurbė) į žandą. Buvau beveik pridaręs į kelnes, bet išlikau ramus. Drambliai pasirodymą pradėjo maudymusi šalia esančioje upėje. Pats mažiausias dramblys nardė kaip amfibija.
 O po to žiūrėjome jų pasirodymą. Jie žaidė futbolą, krepšinį, pūtė armonikėlę, mėtė smiginį ir netgi tapė tikrai įspūdingus paveikslus.
   Šių dviejų atrakcijų šiai dienai pakaks, tad lėkėm namo savo baltutėliu motoroleriu. Bet lyg įspūdžių būtų negana, mus sustabdo policija. Kaip ir Indonezijoje sumokame kyšį 450 B (nors prašė 500 B). Kaip matėm beveik visi turistai traukė savo pinigines. 
Vakare vėl lankėmės turguje ( šį kartą  kiniečių), valgėm ir ilsėjomės. 

Daugiau foto čia...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą