23 - oji kelionės diena.

Tadas: Vakar pasimokiau - jokių prekybos centrų. Tuo labiau, kad apsigyvenom pačiam senamiesčio centre, čia galima rasti įvairiausių kinų, indų arba vietinių parduotuvėlių. Kaip ir ši vaisių parduotuvė
Vaisiai tvarkingai sudėti, kainos surašytos vienetais už vaisių. Išeina brangiau, bet šviežu, tvarkinga, dėl to pusryčiams perku vaisių, už poros žingsnių lauko kavinėj pamatau vaikinuką sukantį tešlą ore. Pasirodo jis kepa blynelius, paaiškina, kad gali įdėti į vidų ką tiktai noriu. Užsiminu, kad namie laukia saldumynų mėgėja ir kepėjas padaro blynelių su bananais ir sviestu. Kažkas panašaus į lietinius blynus, tik tešla kapota, man skaniau.
   Nusprendžiam šiandien jau pasikultūrinti ir sukame ratą aplink miesto centrą, kur tikimės pamatyti dauguma lankomų objektų. Bet tas karštis... Ir staiga prieš akis išniręs masažo centras... Vienbalsiu nutariam, kad mums masažas dabar labiausiai reikalingas. Visą valandą buvom minkomi vietinių merginų rankų. Nepasakyčiau, kad rankutės švelnios, pusę masažo buvau sukandęs dantis ir klausiausi, kaip kankina šalia gulinčią Kristiną  :)
   Po masažo ir po pietų sukam suplanuotą ratą toliau,


pažiūrim vietinių vaikų pasirodymą








Apžiūrim A'Famosa








Lipam į kalną, panašų kaip į Gedimino bokšto kalniuką, kad apžiūrėtume St. Paul bažnyčią, kurią pastatė pirmieji atvykėliai - portugalai. Iš jos nebe daug, kas likę, bet vieta verta dėmesio. Vakare ateisiu čia palydėti Saulės...







Visą pusvalandį kalbamės su vietiniu gatvės dailininku, kuris papasakoja tiek apie savo, tiek apie Malaizijos istoriją. Dar kartelį įsitikiname, kad čia tikrai yra malonių žmonių.











Melakos sultonato rūmuose slepiamės nuo saulės, susipažįstam su miesto istorija ir netikėtai sutinkam matytų veidų.











Cheng Hoon Teng Temple


Į kai kurias šventyklas jau nebespėjome, nes čia greitai temsta ir lankomos vietos užsidaro.















Rytoj paliekame šį puikų miestą. Dar kartą sugrįžtume, nes apžiūrėjom tik centrą. Abiem labai patiko.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą