1-oji kelionės diena. Startuojam

Pirmiausia norėtume padėkoti visiems, visiems, kad prisidėjot ir palaikėt, davėt daug naudingų patarimų - Jums draugai didelis AČIŪ. Tiems kas atėjo į Carre ir į Jaltą, buvo gera susitikti ir pasišnekučiuoti. Mariau, tau taip pat ačiū už suteiktą pirmenybę oro uoste.

Skrajojantys Olandai

Mes jau pajudėjom! Vakarykštė diena buvo streso diena, kadangi priešpaskutinę kelionės dieną pradėjome krautis daiktus į kuprinę :). Niekam nepatariu to pakartoti, nes vieną akimirką jau buvau pratrūkusi, kad niekas netelpa, paskui iškroviau vėl viską iš naujo, žiūriu jau ir vietos kuprinėje liko. Gerai, kad yra Jolanta. Jos keksiukai ir pyragėliai greitai apramina nervus, o dar kai lietuviai prieš prancūzus laimi iš vis nuotaiką pakelia. Šis rytas jau buvo su kitom savijautom, nes pradėjo pildytis tai, kas buvo ilgai laukta. Į oro uostą atvykome su kuprinėm ant pečių ir vienu išskirtiniu bagažu.


Išskirtinis bagažas
   Skridom į Eidhoveno oro uostą, autobusu nuvykome (3,5 eurų žmogui) iki centrinės stoties iš ten greituoju traukiniu (18 eurų žmogui) į Amsterdamą. Greitai radome užsakytą nakvynės vietą, kurioje apsistojome. Pirmas įspūdis labai geras, maloni šeimininkė vardu Ingeborg, prie meno tokia, kaip ir dauguma čia gyvenančių :). Gyvena su juoda kate, daug meniškos netvarkos, paveikslų. Mus apgyvendino savo kieme - medinėje būdelėje, tai į wc į vonią ir įvirtuvę reikia eiti per lauką - pratinamės, nes tikimės dar prastesnių sąlygų.. :) Šiandiena jau apėjom mūsų kvartalą ir šiek tiek užkabinom centro gatves. Miestas gražus savo architektūra, kanalais, prirakintais dviračiais ant kiekvieno kampo (apie dviračius daugiau rytoj, nes planuojame nuomotis ir apvažiuoti lankomiausias vietas).  Kas man įdomiausia, kad žmonės gyvena ir turi savo namą ant vandens. Tiesiog prisišvartavęs laivas-namas mieste, man patinka! Suvalgėm gogulmogul mieste, išgėrėm alučio ir grįžom pas Ingeborg. Šiandiena tiek trumpai, kadangi norisi pailsėti ir susikaupti prieš rytojų.

2 komentarai: