Kaip gimė noras keliauti?

Kaip gimė noras keliauti?

   Aistra keliauti gimė jau nuo pačios pirmosios mano kelionės. Tai nebuvo kažkokia turistinė kelionė su tikslu pamatyti pasaulį ir pailsėt nuo darbų. Tai buvo pirmoji kelionė iš Lietuvos studento, ieškančio uždarbio studijoms. Nuo tada tas noras visada buvo ir, kaip sakoma, apetitas auga bevalgant:) Ir štai jis jau toks didžiulis, kad užsimaniau atsikąsti didesnį kąsnį. Teko pataupyt pinigėlių, pasikalbėt su savimi ko aš noriu (nes viso pasaulio neapkeliausiu) ir pasiūlyti Kristinai, kurios ilgai įkalbinėti tikrai nereikėjo :)

Trumpai apie kelionės planavimą

   Norėjosi egzotikos, šilto oro, gero maisto ir pabėgti nuo patogumų. Visų pasaulio valstybių neapvažiuosi, tad teko išsirinkti aukso viduriuką. Pietryčių Azija puikiausiai atitinka šiuos kriterijus, plius yra pigi ir mūsų neištyrinėta. O kadangi būsime netoli Australijos, tai dėl ko tuo pačiu nepamačius valstybės, apie kurią svajota nuo pat vaikystės?
  Keliausime 4 mėnesius, turim jau bilietus į abi puses. Manau bus pats tas, kad netaptume turistais, keliaujančiais dėl pliusiuko užsidėjimo, jog čia aš buvau.

Pasiruošimas

   Pradėjau ruoštis prieš 2 metus vis atsidėdamas pinigėlių. Po to pradėjau planuoti, kur noriu keliauti, nusistačiau kelionės trukmę, įtraukiau į visa tai ir Kristiną.
   Taip po truputėlį atėjo laikas skiepytis. Nors pats matau ir darau tai kasdien, teko iškęsti daug adatų dūrių : nuo hepatito A ir B, difterijos ir stabligės, vidurių šiltinės ir poliomielito ( užjaučiu savo pacientus). Bet išgyvenau ir net sustiprėjau, dabar kai kurios bacilos manęs nebeims :) Tą patį iškentė ir Kristina.
  Toliau perkam bilietus. Per www.holidaypirates.com pamatėm neblogą pasiūlymą ir užsakėm bilietus iš Amsterdamo į Singapūrą ir iš Puketo į Dusendorfą. Puiku, pamatysim dar ir porą Europos miestų, kurių nematėm ir visada norėjom pamatyti.
  Nakvynę užsakinėjom tik Amsterdame, nes kainos kilo kasdien, o vietų mažėjo. Išbandėm www.airbnb.com. Manau bus daug smagiau nei viešbutyje, juk pamatysime ir vietinių žmonių gyvenimą.
  Keliaujant ilgesniam laikui reikia ir tam tikros įrangos. Juk kuprinė bus mūsų spinta visus 4 mėnesius. Aš išsirinkau 65 litrų kuprinę, Kristinutė 60 litrų. Žinom, kad tai per daug, bet tikėjomės, kad visos neprisidėsim ir pasiliksim rezervui. Bet tas tikėjimas subliuško kraunant kuprinę. Bus vargo, bet patys kalti :) Pradėjus ruoštis sužinojom daug visokių naujovių, kiek visokių daikčiukų tik nėra prigalvota turistams ir keliautojams - nuo sumažintų miegmaišių iki diržų-piniginių...

1 komentaras:

  1. Sveiki, o gal išduotumėt su kuo tas puikias kelionių nuotraukas darėt? :)

    AtsakytiPanaikinti