4-oji ir 5-oji kelionės dienos. Atsisveikinam su Amsterdamu. Ilga kelionė į Singapūrą



  Nors skrydis tik vakare 10 val., bet vis tiek jaučiamas nerimas, nes nedažnai tenka skraidyti tokiais atstumais.  Pusę šios dienos skyrėme išsimiegojimui, daiktų susidėjimui ir namuko pridavimui. O kitą dienos pusę skyrėm pasivaikščiojimui. Sekmadienį Amsterdamas atrodo ištuštėjęs, nedirba nei dauguma kavinių, nei turgelis . Tačiau galima surasti kažką įdomaus. Dauguma vietinių renkasi parkuose, nes pas juos tikrai trūksta žaliųjų kampelių ir sodų jie neturi , nes gyvena susispaudę. Čia jau Lietuvai ir Vilniui dedam riebų pliusą. Vaikštinėdami palei kanalų pakrantes užsukom į kažkokį festivalį, nes garsiai skambantys būgnai viliojo tokius smalsuolius kaip mes . Kas ten buvo švenčiama taip ir nesupratom, bet valtelėje mušantys būgnus vyrukai padarė didelį įspūdį.

  Šalia plaukiojo ir saulės energija varomi laivukai. O boatpartis su ausinėmis atrodė gana juokingai :)
   Toliau apsukom ratuką per Rijksmuseum parkelį, kur padarėm fotosesiją ir truputį pačilinom.
  Ir galų gale užsukom į patį didžiausią Amsterdamo parką, kuriame ir renkasi visi vietiniai. Kaip pastebėjau, vietiniai labai sportuojantys - kas bėgioja, kas riedučiais važinėja, kas dviračiais. O kur didesni kanalai, ten ir irkluotojų pamatysi.
   Pats parkas tikrai didelis, išvingiuotas kanalais, kurie keliose vietose patvenkti. Čia gausu retų paukščių, kai kurių tikrai nebuvau matęs. 

   Parke jau rudens pradžia, džiugu, kad nors tiek rudens pamatėm.
    Vakare atsisveikinam su Ingeborg, kuri mus pavaišina vynuogių sultimis. Pasijutom gan nesmagiai, nes patys jokios dovanos neatvežėm iš Lietuvos. 
Iki oro uosto nuvykstam tramvajumi  ir greituoju traukiniu.  Nepatogumų sukėlė tai, kad traukinio bilietą galima nusipirkti tik tam skirtuose aparatuose, o ten priima tik metalines monetas. Kurių neturint esi priverstas kažką pirkti šalia esančiam kioskelyje ir pasismulkint. Neblogą kramtomos gumos apyvartą padaro kioskelis :) 
    Pats oro uostas tikrai didelis , bet viskas modernu ir  lengvai suprantama. O įlipus į lėktuvą net ir visada skrydžių bijanti Kristina nusiramino, jokio streso, maistas skanus, skrydis tikrai neprailgo žiūrint filmus. Iki Abu dabio skridom 6 val. Po to iki Singapūro dar 8 val. Skrydžiai praėjo lengviau nei tikėjausi. 
   Singapūro oro uoste nebespėjom į paskutinį metro, tai teko važiuoti taxi. Iš karto prie mūsų prisijungė du vokiečių keliautojai, susimetėm, vis pigiau gavosi, nors patys taxi nėra itin brangūs čia.
O vienas vokietis taip prie mūsų prisitrynė, kad net nori rytoj su mumis po miestą keliauti. Pagalvojom, kad trečios kojos mums nereikia ir kuriam planus kaip čia jo atsikratyti :)
  

3 komentarai:

  1. o kur pirmi ispudziai apie sali, kvapus, klimata, viesbuti ir tt ir pan?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pirmieji įspūdžiai bus rytoj, nes šiandiena tik oro uostas ir nakvynės namai buvo aplankyti ;)

      Panaikinti
  2. Viskas labai šaunu. Ypač Kristinos šuolis - aš taip įamžinu visas aplankytas naujas vietas - taip pakeičiau ankstesnį hobį kolekcionuoti staparikus, ir kartu linksmas prisiminimas apie aplankytą vietovę ;) Sagu stebėt benraminčius. 10 balų !!!

    AtsakytiPanaikinti