74 – oji kelionės diena. Pirmoji diena Tailande.



Tadas: Penkių valandų skirtumas tarp Australijos ir Tailando jaučiasi iš pat ryto, nes pabudau anksti, nors visas Bankokas dar miega po vakar linksmybių. Išėję į gatvę vėl pajuntame švelnų gatvių dvoką , prie kurio vėl teks priprasti. Jokių planų kol kas neturim, laisvas laikas, o po to planuosimės ką norime nuveikti šioje šalyje. Žinoma prieš tai jau domėjomės kas ir kaip, tik reik susidėliot viską į vietas.  Papusryčiavę pasižvalgom po gatves, nusiperkam vieną kitą niekutį ir nusprendžiam pasinaudoti labai patogiu vietiniu transportu upe. Labai lengva aplenkti miesto kamščius ir pasigrožėti aplinka. Kiek mačiau yra dviejų rūšių maršrutiniai laiveliai. Pigesni būna sausakimši ir kainuoja  15  Tailando batų ( apie 1,3 lito ),
kiti dvigubai brangesni, didesni ir tuštesni.Galima užsisakyti ir privatų taxi , kas kainuotų apie 1000B.
   Atsidūrėme kiniečių kvartale, kur žmonių begalė ir gyvenimas verda, prekyba vyksta . Ko tik ten negali nusipirkti, bet kokybė tai baisi. Kristinutę patraukė visokie papuošalai, jai ten akys raibo. O maisto, tai visokiausio, bet nesiryžom nieko ragaut išskyrus vaisius.
 Po valandos vaikščiojimo sausakimšame turguje, nebesinorėjo nieko pirkti, o tik slėptis kuo toliau. Tuo labiau, kad jau ir vakarėja, norisi valgyt ir reik organizmui masažo po ilgų kelionių autobusu ir miegojimų miegmaišiuose. Grįždami atgal nustembame, nes mūsų bilietukai nebetinka, mat buvom nusipirkę 4 - du į priekį, du atgal. Mat reik prieš kelionę pirkt. Taip ir darysim kitą kartą, mokėsim tiesiog valtyje. Po Australijos kainos atrodo juokingos, bet jos labai svyruoja. Galima pavalgyt ir Australiškom kainom, bet galima ir gatvės kavinės, kur sumokėsi už patiekalą apie 50 B ( 4,5 lt ). O maistas tai nėra žodžiu... Arba aš nebepamenu, kaip skanu buvo Indonezijoj, arba tikrai šis maistas man pats geriausias kelionėje. Valgai sriubą ir nesuvoki kiek skonių  jauti.
Šitą maistą valgydamas nejaučiu jokio sunkumo, jokių virškinimo problemų. Australijoj nuo jogurtukų ir nesveiko maisto jau buvo negera pasidarę.

   Po skanios vakarienės einam ieškoti masažo salono. Bet toli nereikia eiti, visoj gatvėj matom pilna gultų , kur pačioj gatvėj daromi kojų masažai. Puiki reklama salonui, kai matai maloniai įsitaisiusius ir užsimerkusius poilsiautojus. Visur kainos vienodos , tai renkamės akiai patraukliausią vietą. Pasiimame pusę valandos kojų masažą ir pusę nugaros masažą, už kurį sumokame 270B. Po tokios dienos pabaigos, tik po alučio ir į lovą. Rytoj gal reiks keletą šventyklų aplankyti, nes jų čia ant kiekvieno kampo.  

Daugiau foto čia...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą