48 - 50 keliones dienos. Kuta. Ilsimės, ruošiamės ir laukiame skrydžiui į kitą šalį.

Tadas: Paskutines tris dienas Indonezijoje praleidome kaip kurorte nieko neveikdami, tiesiog kepindamiesi saulėje, lepindamiesi masažais, ruošdamiesi išvykimui iš šalies bei dėliodami tolimesnius kelionės taškus. Pagaliau suradome tokią kavinę, kur galima skaniai pavalgyti, o kainos dvigubai mažesnės nei kitur. Pasirodo nereikia niekur toli ieškoti, tiesiog 1 min kelio nuo mūsų viešbučio.  Pavalgyt galima už 4  lt , o visą žuvį valgydavom vos už 9 lt. Neįtikėtina, dėl to ir valgėm tris kartus per dieną šioje vietoje.  Kuta liko išvaikščiota skersai ir išilgai, o pliažą užsukome tik trečiąją diena po atvykimo čia. Gėda, nes tai ir  yra labiausiai lankoma vieta Kutoje ir gal net visoj Bali saloj. Pliažas tikrai neįtikėtinas - platus, krantas lenktas, ilgis apie 4 km, su įspūdingom bangom ir nepakartojamu saulėlydžiu.
   Ne veltui ši vieta pritraukia tokį būrį žmonių. Čia dabar sezono pabaiga, bet žmonių daug.
Sunku įsivaizduoti, kaip visi žmonės sutelpa sezono metu. Tačiau dabar vietos pliaže tikrai pakankamai, ne taip , kaip pas mus Palangoj pasitaiko.
  Sakoma, kad neverta į Kutą važiuoti, jei nesidomi banglenčių sportu. Ir tikrai čia krinta į akį banglenčių parduotuvės, specifinis žmonių stiliukas, net motoroleriai pritaikyti vežti banglentę. Kavinės , viešbučiai ir šiaip gatvės išpuošti banglenčių tematika. Na ir, žinoma, patys šio sporto mėgėjai čia plūste plūsta
Vianas iš mano tikslų Kutoj ir buvo pabandyti atsistoti ant lentos, viena iš vaikiškų svajonių. Tačiau pamačius kaip varinėja kiti ir kaip vargsta naujokai sudvejojau ar verta. Būna, kad visas būrys laukia bangos kokia 10 min, o ant jos atsistoja tik vienas ir taip visą dieną. Vien ant lentos atsistoti reiktų kelių dienų, o per savo tris varganas dienas nepajausiu jokio malonumo. Ar gerai nusprendžiau nežinau, bet visą likusį laiką griaužė sąžinė.

   Nesitikėjau, kad Kuta paliks tokį gerą įspūdį, nors tai tik kurortas prigrūstas turistų. Bet tai puki vieta, kur bangos ošia, visada šilta, skanus maistas, pigūs masažai ir visa Bali ranka pasiekiama.

Foto čia...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą