68 - oji krlionės diena. Adelaidė



Kristina: Kaip keista ryte nubusti be žadintuvo skambėjimo, nes visas praėjusias dienas teko naudotis žadintuvo pagalba. Vakar gidas mums rekomendavo nemokamai išsinuomoti dviratį, tą mes ir padarėm. Niekur neskubėdami einame link dviračių nuomos punkto. Pasirinkimas tikrai platus, teko užtrukti kol išsirinkau patį geriausią.. (ech.. kažin kaip mano dviratis gyvena Lietuvoje?)
   Pasibalnojom brolius žirgus ir išjojom tiesiu taikiniu į paplūdimį. Pasirodo ne taip jis ir arti - nuo centro iki jo 14km. Kelionė visiškai neprailgo, nes dviračių takas nutiestas per parką. Labai gerai išvystyti keliai su nuorodomis ir žemėlapiais. Pakeliui pamatėme besiganančius arkliukus, kurie taip ir nesuprato mūsų pabalnotų „arklių“. :)
Užkliuvo akys už baltų storų pelikanų, kurie čia miega įsitaisę ant kokio stulpo.
Juodos gulbės čia gražuolės kaip ir mūsų baltosios.
Vienas pastebėjimas: (!?) Atvykus į Adelaide miesto centrą, mačiau vestuvių ceremoniją - jaunoji buvusi su juoda suknele kaip ir visos kitos pamergės.. Hmmm? gal čia jos lygiuojasi į juodąsias gulbes, kaip mes lietuvaitės į baltąsias
:)
  Paplūdimys platus, smėliukas baltas, vanduo žydras. Taip ir norėjosi greičiau įsibėgėjus šokti į jūrą, bet atbaidė vėjas niekadėjas. Jis buvo toks stiprus, kad kaitavimui buvo kaip tik.
Pasigrožėjome vaizdais prie jūros ir kaituotojais sukome vairus atgal į miestą. Grįžti atgal pavėjui buvo žymiai lengviau, net nepastebėjom kaip sukorėm apie 30km.
   Nutarėm šiandiena pavakarieniauti kinų kvartale. Gavome rekomendaciją į vieną restoranėlį, kur nebrangu ir labai skanu – mums kaip tik. Aš užsisakiau žuvies su ryžiai kukurūzų padaže, o Tadas vištiena su ryžiai ir daržovėm. Buvome labai išsiilgę ryžių, nes tie sumuštiniai jau per gerklę lindo. Užsisakėm mažas porcijas, kurių nesugebėjom įveikti. Kiti klientai net manęs paklausė, ką tokio aš užsisakiau, turbūt gerai atrodė lėkštėje. Už porciją suklojom po 8 AU $.
    Pasivaikščiojom po Adelaide miesto centrą, kuriame praktiškai neįmanoma pasiklysti, nes visos gatvės išsidėsčiusios lygiagrečiai. Netoli miesto centro yra oro uostas maždaug 6km, dėl to neleidžiama statyti aukštų pastatų yra keli didesni, kurių negalima „pralenkti“. Vienoje gatvėje yra prisodinti purpuriniai žydintys medžiai, kurių dar niekur kitur nebuvau mačiusi. Pamačius tokį vaizdą iškart norisi užtraukti dainą „purple rain“. Adelaide miestas vadinamas kaip festivalių sostinė Australijoje. Taip pat rekomenduojama aplankyti botanikos sodą, šokolado „Hains“ fabriką, kuriame galima prisiragauti šokoladų ir dar nemokamai (būtinai reikia užsisakyti dieną prieš). Paragauti vietinio alaus arba užsisakyti kelių dienų turą po vynuogynų laukus su vyno degustacija. Vynas čia laikomas vienu geriausiu pasaulyje.
   Grįžome atgal į hostelį suvalgėme po desertą ir palinkome prie interneto :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą