38-oji kelionės diena. Pasitinkam rytą su delfinais.

Kristina: Lauke dar tamsu, o mums jau reikia keltis. Varge, kaip būna sunku išsiridenti iš lovos.. Pasiruošiam per 15min., mūsų ateina pasitikti valčių vadybininkas, kuris palydi mus iki valties su kuria plauksim į jūrą. Paplūdimys pilnas žmonių, visi skuba išplaukti. Duoda gelbėjimosi liemenes lipam trise į valtį -mes dviese ir vairuotojas. 
Sunrise
   Saulei tekant dangus nusidažė įvairiomis spalvomis taip plaukiant jūroje pasitikom Saulę.Valtyje vietos mažokai, nes valtelė sukonstruota labai kompaktiškai. Du bambukai iš šonų ir motoriukas. Tokių valtelių buvo pilna jūra. Pagalvojom, kad nematysim mes jokių delfinų, jie juk protingiausi žinduoliai gali išgirsti motoro garsą ir slėptis nuo mūsų, bet valčių vadybininkas mums davė žodį. Nuplaukėm giliau į jūrą , priartėjom prie kitų valčių dairomės į vieną ir į kitą pusę, kai vairuotojas rodo pirštu. Štai, čia! Aš jau spiegiu Tadui balsu, kad greičiau - fotografuok, pažiūrėk kokie gražuoliai!!!
Delfinai

Mūsų vairuotojas kai mato delfinus iš tolo, spaudžia gazą ir bando priartėti. Motoro garsas išgąsdina juos ir jie paneria į gilumą, kadangi valtys užstoja jiems kelią. Buvo juokinga šiek tiek, nes visi vairuotojai taip daro - pamato ir spaudžia, o kai priartėjam- nieko. Daugiausiai iš tolo stebėjom, bet buvo momentų kai prie pat valties opa ir iššoko vienas gražuolis, gaila nespėjom iš tos nuostabos nuspausti fotoaparato mygtuko, nes jie tokie vikrūs :)



Pabuvom apie keletą valandą jūroje- stebėjom, laukėm ir žvalgėmės aplinkui kur delfinai. Buvo labai smagu, daug sukėlė emocijų. Mes pirmą kartą matėm juos iš taip arti. 


Grįžom į krantą, dar pakeliui teko apsiginti įvairių prekeivių, kurie seka tau iš paskos ir prašo iš jų ką pirkti. Papusryčiavome ir kritom atgal į lovą išmiegojom beveik iki pietų. Nusprendėm, kad šiandiena nieko neveiksim diena - be jokio plano. Prabudę nuėjom į paplūdimį, kuris tapo visiškai kitoks negu buvo prieš tai. Visi baltai apsirengę, muša būgnais, dainuoja vyksta ceremonija mėnulio pilnačiai paminėti.


   Vakarėjant, radom baseiną netoli namų, pasirodo ir mes jame galime maudytis tai pavyko sužinoti iš kaimynų. Pasaka, nes apie baseiną prieš tai galėjom tik pasvajoti... :)
 
Prie baseino
Diena taip ir praėjo niekur neskubant ir nieko neveikiant. Rytojui užsisakėm išvyką su transportu ir  pietumis - lėksim panardyti. Laukia naujos jūros gelmių paslaptys, o apie jas rytoj. Labanakt. :)
Flipper :) 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą